AracneTv logo
Persone
Eulàlia Miralles
Fotografia di Eulàlia Miralles Personal investigador a la Universitat Autònoma de Barcelona des de 2008 a 2010. Llicenciada en Filologia Catalana (1994) i doctora en Filologia Catalana (2001) per la Universitat de Barcelona, ha estat becària postdoctoral i investigadora a les universitats de Girona i de Córdoba. Ha impartit docència a les universitats de Barcelona i Oberta de Catalunya. Actualment és professora a la Universitat de València.
La seva tasca investigadora s’ha centrat en la literatura catalana de l’edat moderna, en especial la prosa (historiografia, epistolografia i memorialística), i en la recuperació del patrimoni cultural (manuscrits renaixentistes i impremta nordcatalana). Participa regularment en congressos internacionals i ha publicat estudis sobre Joan Margarit i Pau, Francesc Tarafa, Samsó Arbús, Joan Pujol, l’Epítome de la genealogia dels comtes de Barcelona, Antoni Viladamor, Jeroni Pujades, Francesc Fontanella, Lluís Guilla, Vicenç Albertí i Vidal, Fèlix Torres Amat i els dietaris de l’edat moderna, entre d’altres. La seva tesi doctoral, l’edició crítica de la Història general de Catalunya d’Antoni Viladamor, fou publicada en dos volums per la Fundació Noguera el 2007.
Miralles ha participat com a investigadora en projectes de recerca competitius, xarxes temàtiques i grups de recerca consolidats i des de 2002 coordina el programa de recerca Corpus Textual de la Catalunya del Nor de l’Institut d’Estudis Catalans. És membre de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (UdG) i de l’Aula Carles Riba (UB).